Atractii turistice

Rezervaţia Naturală Protejată Piatra Șoimilor

Durata traseului: cca. 1 oră.
Distanţă de parcurs: 1,4 km

Lacul Ciucaş

Bastionul Apor-Turn

Bastionul este un punct panoramic Este primul traseu turistic marcat din Băile Tuşnad. Traseul porneşte din centrul staţiunii, 15-20 min. plimbare ușoară.

Wellness Tusnad

Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana, o comoară naturală unică în ţară şi în Europa Centrală şi de Est, este un lac vulcanic format în craterul mai tânăr al muntelui Ciomatu. Lacul este alimentat exclusiv de precipitaţii având un echilibru al compoziţiei şi calitaţii apei extrem de fragil. Adâncimea lacului este de cca. 7,4 m. Are o suprafaţă de cca 20 hectare, la o altitudine de 950 m de nivelul mării. Poteca dimprejurul lacului are cca 2 km, perimetrului lacului fiind de aprox. 1700 m. Pe malul lacului priveliştea este splendidă. Lângă lac există o mică capelă, care este şi un important loc de pelerinaj pentru credincioşii din zonă. În fiecare an în luna iulie, de ziua Sfântei Ana, se desfăşoară hramul capelei, un eveniment religios important pentru localnicii din zonă. Craterul şi lacul este rezervaţie naturală şi face parte din situl Natura 2000 ROSCI0248 Lacul Sfânta Ana-Tinovul Mohoş, sit care cuprinde cele două cratere a muntelui Ciomatu.

Tinovul Mohoş

Datorită existenţei aici a câtorva specii de plante rare, turbăria este declarată monument al naturii, rezervaţie naturală de protecţie strictă. Tinovul are o suprafaţă de 80 hectare şi se afla la 1050 metri altitudine, cu 100 metri mai sus faţă de nivelul lacului. Turbă are o grosime medie de 10 metri şi un volum de circa 3 milioane metri cubi. Tinovul îşi datorează renumele datorită plantelor rare ce se găsesc aici. Pe covorul de muşchi se intercalează tufe de ruginare (Andromeda polifolia), de afine (Vaccinium oxycoccos), trei specii ale plantei insectivore numită popular „Roua Cerului" (Drosera) şi altele. Raristile de pini pitici de pădure (Pinus silvestris) îmbogăţesc pitorescul peisajului alcătuind un habitat de tundră presărat cu ochiuri de lac.