Tratamente Balneo
Tratamentul balnear și afecțiunile tratate
Izvoarele de apă minerală cu proprietăţi terapeutice şi efecte miraculoase din Băile Tuşnad sunt folosite atât în cure interne cât şi în cure externe. Compoziţia chimică variată le face potrivite pentru tratatea unor afecţiuni diverse, de la boli cardiovasculare, digestive, endocrine, până la afecţiuni ale sistemului nervos.
Ne dorim să avem cele mai bune tratamente, împreună cu personalul nostru specialist din domeniul balneologiei, am conceput o serie de proceduri terapeutice menite să vindece și să relaxeze atât corpul, cât și mintea. Vrem ca oaspeții noștri să beneficieze de toată puterea elementelor naturii care și-au dovedit de-a lungul timpului efectele terapeutice multiple. De aceea, am acordat o atenție deosebită alegerii celor mai bune terapii și tratamente, realizate de către personalul medical.
Tipurile de tratamente medicale și proceduri:
Terapia cu apă minerală izvor Rudi
Băile minerale carbogazoase se bazează pe acțiunea dioxidului de carbon și pe acțiunea farmacodinamica a sărurilor minerale din compoziția apei minerale. Dioxidul de carbon se absoarbe prin piele, creste fluxul sanguin arteriolar din piele având efect vasodilatator.
Băile galvanice
Reprezintă metoda care combină acţiunea curentului continuu cu efectul termic al apei, recomandându-se pentru tratarea unor regiuni mai întinse sau a întregului corp. Băile galvanice îmbină efectul termic al apei cu acţiunea curentului continuu şi neofaradic. Acest tip de procedură fizioterapeutică este folosită în principal pentru atrofii musculare după imobilizări prelungite, terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, pentru afecţiuni ale articulaţiilor, în insuficienţa venoasă cronică.
Magnetoterapia
Este o metoda sigură şi blândă, care foloseşte câmpurile magnetice aplicate asupra organismului uman în scopuri terapeutice. Câmpul magnetic influenţează favorabil ţesuturile organismului, acţionând până la nivel celular producând schimbări pozitive în starea imunologică a pacientului.
Tratamentul cu raze infraroşii
Determină încalzirea ţesuturilor, crescând metabolismul local. Încălzirea profundă, produsă de contactul cu razele infraroşii, penetreaza 5-6 cm din ţesutul adipos. Prin încălzirea ţesutului adipos este favorizată arderea grăsimilor, oxigenarea ţesuturilor tratate, îmbunătăţirea fluxului sangvin datorită vasodilataţiei.
Terapia cu vacuum
Este un profund masaj al ţesuturilor cutanate care dislocă grasimile ce provoacă inestetica celulită şi ajută la eliminarea lor prin drenaj limfatic .Terapia cu vacuum nu se limitează doar la arderea grăsimilor şi dislocarea lor, ci şi la scăderea considerabilă în centimetrii şi ameliorarea vergeturilor. Stimulează mecanismele naturale ale corpului în lupta împotriva celulitei, restabilind tonusul şi fermitatea pielii. De asemenea generează o impulsionare a circulaţiei limfatice ale cărei beneficii se traduc prin o reducere a retenţiei de apă şi o stare de bine de invidiat.
Electroterapia
Constă în folosirea curentului electric pentru a stimula ţesuturile cu scopul de a vindeca diferitele afecţiuni sau cu scopul de a recupera anumite funcţii pierdute parţial ale organismului. Conform cu unele studii s-a demonstrat că oasele, tendoanele, ligamentele, cartilajele şi diferite celule ale corpului sunt influentate pozitiv de către electricitate. Printre afecţiunile ce sunt tratate cu aceste proceduri de electroterapie se numară: artrita, hematoamele, contuziile, întinderi musculare, spondiloză, lombalgie, discopatie, celulită, cefalee, dureri postoperatorii, constipație cronică, dismenoree.
Duș subacval
▪ tonifiant
▪ sedativ relaxant
▪ vasomotor
Rezultatele finale sunt:
▪ antialgice
▪ relaxarea musculaturii
▪ permiterea drenajului edemelor
▪ stimularea circulației sanguine
▪ digestia
Dușul subacval este o formă de terapie, reglare și refacere.
Hidromasaj
Principalele beneficii ale hidromasajului:
▪ Îmbunătățește circulația sângelui
▪ Relaxează mușchii și țesuturile subcutanate
▪ Accelerează metabolismul
▪ Crește imunitatea organismului
După o baie în cada cu hidromasaj somnul este mai ușor și mai odihnitor.
Kinetoterapia
Se defineşte ca terapie prin mişcarea efectuată prin programe de recuperare medicală, care urmăresc refacerea unor funcţii diminuate sau creşterea nivelului funcţional în diverse suferinţe.
Hidroterapia
Este acea ramură a medicinei care se bazează pe utilizarea externă a apei în scop terapeutic sau profilactic.